Pape vil være vælgernes personlige advokat mod staten

- Skriv til mig. Jeg læser det hele.

Sådan lyder beskeden til vælgerne fra Søren Pape Poulsen, der lørdag holdt sin første tale som partiformand på De Konservatives landsråd i København.

I talen - der ikke rummede de helt store politiske nyheder - blæser Søren Pape Poulsen til kamp mod statens indblanding i private hjem.

- Stop for flere latterlige sager om højbede, æbletræer og terrasser. Stop for flere sager om myndighedernes indtrængen i uskyldige menneskers private hjem, lød det fra Søren Pape Poulsen, der bad vælgerne om at skrive direkte til ham på de sociale medier eller "et gammeldags brev".

- Jeg lover, at alle jeres betragtninger vil blive brugt til at skabe et mere menneskeligt Danmark, understregede han.

Søren Pape Poulsen brugte en stor del af sin tale på at omtale konkrete sager med folk fra alle egne af landet, der på den ene eller den anden måde har mærket myndighedernes indblanding i sager om deres højbede og træbeplantning.

Samtidig understreger han, at han vil have dæmpet myndighedernes adgang til borgernes hjem uden dommerkendelse.

Søren Pape Poulsen har siden sin meget pludselige opdukken på den landspolitiske scene understreget, at der skal sættes hårdere ind over for indbrudstyve samt udenlandske og unge kriminelle, ligesom han kræver folkeskolereformens lektiecaféer stoppet.

Budskaber, som Pape Poulsen gentog i sin første tale som partiformand, og hvor han også understregede, at grundskylden skal fastfryses.

Samtidig vil Søren Pape Poulsen sætte ind over for hjemløshed ved at fordoble tilskuddet til de såkaldt "skæve boliger" til hjemløse, ligesom De Konservative vil have oprettet to særlige akutsygehuse, der skal hjælpe misbrugere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip