Parcelhusejere: Drop nu bare den ejendomsvurdering

Det giver ingen mening at erstatte det gamle system for ejendomsvurderinger med et nyt vurderingssystem, som også rummer en lang række usikkerheder og fejl.

I stedet burde man indføre en fast boligafgift, mener formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær.

- Det er et knaldgodt analysearbejde, som ekspertudvalget har lavet. Det understreger, at det gamle system langt fra er godt nok, og at deres nye skrivebordssystem heller ikke er fejlfrit. Men så kunne man have håbet, at politikerne var klar til at drage de nødvendige konsekvenser, siger han.

Husejer-formanden er nemlig langt fra imponeret af skatteminister Benny Engelbrechts (S) planer om at lade et nyt center for ejendomsvurderinger finpudse ekspertudvalgets anbefalinger frem mod 2017.

- Det er lidt ligesom at høre et reklamebureau, der vil sælge et produkt, der er gået over tiden. Hvis man skal til at lave et helt nyt system, som også har indbyggede fejl, så kan man lige så godt droppe det og lave noget helt nyt, siger Allan Malskær.

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening har også et konkret forslag til politikerne, som én gang for alle vil løse problemet og gøre ejendomsvurderingerne overflødige.

- Jeg ser da helst, at man går helt væk fra boligskatten. Men hvis man har brug for pengene, så kunne man jo lave et system som i Sverige, hvor man har en fast boligafgift uanset boligens værdi, siger han.

Allan Malskær håber også, at politikerne på Christiansborg vil overveje muligheden for at give en større kompensation til de husejere, som nu må vente yderligere to år på at få en opdateret ejendomsvurdering.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip