Parcelhusejere: Vurderingssystem kan ikke hastes igennem

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, er ikke overrasket over, at regeringen ifølge Ritzaus oplysninger vil udskyde en ændring af det udskældte system til ejendomsvurderinger til 2017.

Han har aldrig ment, at det ville kunne lade sig gøre at haste det nye system igennem, sådan som husejerne oprindeligt var blevet stillet i udsigt.

Oprindeligt skulle ejendomsvurderingerne fra det nye system ligge klar i foråret 2016, men det bliver ifølge Malskær nu først i foråret 2018.

- Det har været min vurdering fra starten, at systemet ikke kan repareres på så kort tid. For systemet er dødt. Det er fornuftigt at vente, selvom det nuværende system helt overordnet set ikke kan repareres, siger Allan Malskær til Ritzau.

Regeringen nedsatte sidste år en kommission, fordi det havde vist sig, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemte overens med de priser, husene blev handlet til.

Torsdag kommer kommissionen med sit forslag til et ny system. Men den medfølgende lovgivning tager ifølge Ritzaus oplysninger så lang tid, at regeringen har ønske at udskyde det nye system.

Ifølge TV2 indebærer den model, som udvalget arbejder med, at 32 procent af alle ejendomsvurderinger fortsat vil blive vurderet op til 20 procent for højt eller lavt.

Allan Malskær mener, at kommissionens opgave har været umulig, fordi den har skullet tage udgangspunkt i de nuværende skatteindtægter og det nuværende system.

- Det bliver en lappeløsning, hvor alle igen skal have den samme grydeklipning. Der bliver ikke lavet et ny system, fordi det har man ikke været interesseret i. Man sætter en ny lap på, så kritikken kan forsvinde.

- Men nogle vil stadig blive vurderet forkert. Nogle skal betale for meget, andre for lidt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip