Parterapeut: I er selv med til at gøre jeres mænd passive

Rikke Thuesen har års erfaring som terapeut og sexolog, og hun mener, at mange kvinder er med til at gøre deres mænd passive.

Hun oplever, at mænd søger hendes hjælp, fordi de ikke får sex nok, men kvinderne har ikke lyst til at have sex, fordi han ikke hjælper til.

Læs også: 'Donnas' utro mand: Jeg er ikke et sexmonster

- Det er jo klart, at mænd ikke har lyst til at tage initiativ, når de altid bliver bedømt, siger hun og fortsætter:

- Han oplever, at kæresten eller konen siger noget ala “synes du virkelig, vi skal spise kinesisk til aften,” og så er det, han får mindre lyst til at bidrage.

En af måderne, man kan lære at give lidt slip som kvinde, er ved at spørge ham til råds.

Handlekraftig mand
I stedet for helt at prøve at ignorere, man går op i, hvor skabet skal stå, så kan man give de valgmuligheder, man selv er med på.

Det forklarer Thuesen, som anerkender, at det lugter lidt af at være et snydetrick.

Til gengæld vil manden føle, at han har noget at skulle have sagt, siger Thuesen.

Noget andet en kvinde også kan blive bedre til og dermed hjælpe til med er at huske at sige tak. Det vil gøre, at manden vil få større lyst til at hjælpe til.

-  Jeg har oplevet, at mange kvinder stejler lidt og siger, de ikke gider gå og takke deres mand, som om han er en eller anden lille drenge, men der synes, jeg bare de skal huske, at de gør det for dem selv.

Læs også: De tre største og mest oversete trusler for et parforhold

Hun forklarer, at hvis manden føler sig mere værdsat, bliver han mere handlekraftig, og så vil han i højere grad have lyst til at hjælpe hende.

Manden kan genskabe lidt af sin handlekraft ved ikke at være bange for hende, men støtte hende når det virkelig gælder, kunne sige fra, og så er det godt, hvis han lytter til hende.

Rikke Thuesen siger, at tilstanden i forholdet kan bedres ved, at han lytter, for så får kvinden læsset af, og vil have overskud til eventuelt at hjælpe ham.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip