Partier opfordrer Løkke til at træde tilbage fra GGGI

admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bør træde tilbage som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute - GGGI.

Det mener Socialdemokraterne, Enhedslisten og De Radikale, hvis tålmodighed nu er sluppet op i sagen om Lars Løkke Rasmussens rejsebudget.

- Jeg synes, det er et stort tab af troværdighed som formand. At han ikke vil lægge bilagene frem, skaber mistænksomhed.

- Hvad har han egentlig brugt pengene på, spørger Rasmus Helveg Petersen, udenrigsordfører for De Radikale, over for DR Nyheder.

Han mener, at Venstre-formanden skal træde tilbage øjeblikkeligt.

Socialdemokraternes klimaordfører Pernille Rosenkrantz-Theil siger til Jyllands-Postens netavis, at åbenhed er en dansk grundpille.

- Vi kan ikke rejse rundt med et budskab om, at det er en dansk grundpille at vise åbenhed, og så have en formand, der ikke lægger bilag for dyre rejser frem. Han må enten vise bilagene eller tage konsekvensen og trække sig, siger hun.

Miljøorganisationen GGGI's bestyrelse udpeger selv sin formand, og derfor har danske politikere reelt ingen indflydelse på, hvem der bestrider posten.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) er Danmarks repræsentant i bestyrelsen.

Dansk Folkeparti vil have stoppet støtten til GGGI, der modtager 90 millioner i dansk udviklingsbistand.

- Hvis andre lande vil give penge til det cirkus, så skal de blive ved med det. Jeg synes, at Danmark skal lukke pengekassen i, siger udviklingsordfører Hans Kristian Skibby (DF) til Jyllands-Posten.

Han kalder støtten "bizar" og "pengesplid" set i lyset af den såkaldte rejsesag.

Den massive kritik af Lars Løkke kommer efter Ekstra Bladets afsløring af, at han har brugt over en millioner korner på 15 rejser for Global Green Growth.

Langt de fleste rejser er forgået på første klasse. Løkke har erkendt, at han skulle have stoppet de dyre flyrejser langt tidligere. Men indtil videre har han ikke ønsket at lægge bilagene frem.

Siden Lars Løkke Rasmussen søndag i et brev til Venstres medlemmer beklagede, at partiet er kommet i modvind på grund af rejsesagen, har den tidligere statsminister ikke været til at træffe om sagen.

/ritzau/