Partier vil regulere bøder efter indkomst

Hvis man bliver idømt en bøde, skal størrelsen på den i fremtiden i højere grad afspejle ens indkomst.

Det mener SF, der gerne ser reglerne ændret inden næste folketingsvalg. Socialdemokratiet og DF er klar til at se på en ændring af reglerne. Det skriver Berlingske tirsdag.

SF foreslår, at udskifte bøder inden for blandt andet skat, konkurrence, færdsel, fiskeri med dagbøder, som varierer efter ens indkomst.

- Jeg synes, at det er rimeligt, at en bøde slår lige hårdt, uanset om man er ledig eller ansat i Mærsk, siger SFs retsordfører, Karina Lorentzen, til Berlingske, og fortsætter:

- Hvis en bøde skal være præventiv, så skal den kunne mærkes, og derfor er det kun rimeligt, at de, der tjener mere, får højere bøder end de, der tjener mindre, siger hun.

Derudover vil SF også gerne have indkomstregulerede bøder til også at gælde for virksomheder.

Hos Socialdemokraterne er man umiddelbart positivt stemt over for idéen, men partiet vil dog diskutere forslaget.

- Der er gode takter i at se på folks indtægter, når man udmønter bøder. Det kan virke mere retfærdigt, siger retsordfører Trine Bramsen, til Berlingske, og fortsætter:

- Men samtidig vil jeg sige, at for hovedparten af de bøder, der udskrives i dag, så vil de administrative omkostninger ved at indtægtsregulere langt overstige de indtægter, det i sidste ende ville give. Men vi diskuterer gerne med SF, hvad der kan lade sig gøre, siger hun.

DF er også positivt indstillet, men retsordfører Peter Skaarup peger blandt andet på, at der skal være en minimumgrænse, så det for eksempel ikke bliver for billigt for studerende at bryde færdselsloven.

Venstre er derimod ikke umiddelbart tilhænger af idéen. Retsordfører Karsten Lauritzen (V) mener, at en ændring af reglerne vil betyde, at man derved straffer dem, der arbejder meget, hårdere.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip