Pas på aftensmaden: Campylobacter fundet i kyllingekød

Skrevet af Sol Stoffregen

15/07/2014

Dagens topnyheder

DK Trading Esbjerg ApS tilbagekalder fersk kyllingebryst filet, efter der er blevet påvist Cympylobacter i et parti.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Advarsel: Du kan være allergisk over for din iPad

Det drejer sig om kyllingebryst filet, som både kan være solgt som fersk eller marineret kyllingefilet eller som kyllingeudskæringer. Alle med mindst holdbar til 15. juli 2014.

Det pågældende parti kylling er solgt i udvalgte Eurospar-, Sparog SuperBest-butikker i hele landet, plus i Liva Stormarked og Min Købmand.   

Læs også: Forældre: Stop med at give jeres børn Panodil

"Hvis kyllingestykkerne ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med campylobacter-bakterien", skriver Fødevarestyrelsen om faren ved Cympylobacter.

Symptomerne på en campylobacter-infektion er bl.a. diarré, opkast,kvalme, mavesmerter og feber.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Husk at tjekke køleskab og fryser, for at se, om du har den pågældende kylling liggende. Hvis det er tilfældet, skal det kasseres eller leveres tilbage til købsstedet. 

Campylobacter har siden 1999 været den fødevarebakterie, der har gjort flest danskere syge hvert år, og den kan forekomme i bl.a. fjerkrækød, oksekød, svinekød, forurenet vand, og upasteuriseret mælk.