Pas på de her fælder, når du handler på nettet

Den Blå Avis, salgsgrupper på Facebook og andre handelsplatforme på nettet hitter stort blandt forældre eller andre, der ikke ser skævt til at slå en god handel af.

Oftest sælges varerne brugt og derfor billigere end i butikkerne. Der er dog nogle tricks, som får brugere op af stolen, når de handler i forskellige grupper til blandt andet salg og køb af børnetøj.

For nylig stødte Dagens.dk på følgende problemer, som køberne ikke vil finde sig i:

1) Køber billigt, sælger dyrt
En del brugere melder om sælgere, der åbenlyst har købt deres varer billigt over fx eBay. Sælgeren importerer varer i bunkevis, som de køber billigt via udenlandske sites, for derefter at sælge dem videre til overpris på de danske hjemmesider og salgsgrupper. En handel, køberne ikke klapper i hænderne over:

- Jeg spurgte hende, om det var fra eBay, og lige præcis to sekunder efter, jeg havde skrevet kommentaren, havde hun allerede slettet den og blokeret mig og smidt mig ud af gruppen. Synes, det er for frækt ikke at stå ved det, og at tage 400 kroner for en jakke til 50 kroner på eBay, skriver en bruger blandt andet.

Læs også: Se videoen: Gift fundet i dansk børnetøj

En anden bruger raser over samme trick:

- Bare et lille surt opstød fra mig.. Jeg bliver godt nok rasende, når folk sælger tøj fra eBay til overpriser... Har lige set et opslag, hvor der blev budt 100 kroner, og da jeg spurgte, om det var fra eBay, blev opslaget slettet med det samme... Til andre, som vil have fat i den her (en kjole til små piger red.), så kan den fås til 35 kroner på eBay, skriver en bruger i Facebook-gruppen ”Baby udstyr til salg”.

2) Køber dine ting billigt og sælger dem videre dyrt
Et andet mindre lidet trick er, at shoppekyndige nethajer holder øje med, hvilke opslag, der kommer på de forskellige sider.

Sætter du fx et skab til salg for 1.000 kroner, kan en køber, der vurderer, at de kan få mere for det, købe skabet med henblik på at sælge det videre til fx 2.000 kroner. En ganske god indtjening, der dog ikke er noget ulovligt i, skriver en bruger på samme site.

Læs også: Tankevækkende video: Når du handler hos bageren afslører du alt om dig selv

3) Betaler for varen, der aldrig dukker op
En stor del af nethandel handler selvfølgelig om tillid til den, man køber varen af. Flere brugere melder dog, at de desværre har oplevet at betale for en vare, som sælgeren efterfølgende aldrig sender, eller som desværre er ”blevet væk i pakkeposten”.

Metoderne skaber debat i grupperne. Nogle brugere mener fx, det er helt i orden, at sælger tjener på deres salg, ved fx at købe billigt ind på eBay eller andre udenlandske sites og derefter sælge dyrt videre, mens andre mener, det er unfair spil. Hvad mener du om metoderne?

Føler du dig snydt på anden vis af en nethandel, så tip gerne [email protected]
 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip