Pas på falsk Nets-mail: Svindlere fisker efter nøglekort

Har du modtaget en mail, der beder dig skanne dit nøglekort fra NemID ind på computeren?

Så bør du slette den og glemme alt om indholdet.

Sådan lyder opfordringen fra Nets, som er selskabet bag NemID.

- Vi har haft mange henvendelser i dag om en mail, som folk har modtaget vedrørende NemID, hvor de bliver bedt om at skanne deres nøglekort ind og sende det retur, forklarer kommunikationschef Søren Winge til Ritzau.

Nets formoder, at mailen er blevet sendt til "mange tusinde danskere" natten til Kristi himmelfartsdag eller i løbet af dagen.

- Den angiver at være fra vores bedrageriafdeling, men det er en phishing-mail, som man skal lade være med at svare på, lyder formaningen fra Nets.

Ifølge Søren Winge er mailen skrevet på "ubehjælpsomt dansk", som synes at være modersmålet i de fleste phishing-mails, der forsøger at lokke betalingsoplysninger ud af folk, så it-kriminelle kan lænse deres konto eller kreditkort.

- Heldigvis lyder det til, at de folk, der har ringet ind, bare har undret sig over mailen, men ikke har sendt oplysninger retur, konstaterer han og tilføjer:

- Men har man været så uheldig at sende sine oplysninger ind, skal man straks spærre sit nøglekort på NemID's hjemmeside.

Kommunikationschefen forklarer, at Nets godt kan finde på at sende mails direkte til brugerne af NemID, men at man aldrig beder om, at folk sender fortrolige oplysninger retur via mail.

- Man skal ikke svare på mails, hvor man bliver bedt om kort- eller NemID-oplysninger. Det er ikke en fremgangsmåde, hverken vi eller bankerne anvender, forklarer Søren Winge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip