Pas på, politiet er i hælene på dig: Næste uge holder de særligt øje med disse trafikanter

Fartsyndere af alle afskygninger er i politiets søgelys hele næste uge. Det skyldes en stor, fælleseuropæisk færdselskampagne, som det danske politi deltager i. 

Ordensmagten måler således bilisters fart på vejene fra mandag den 18. april til søndag den 24. april.

- Selv om antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare, siger Erik Terp Jensen, Chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter om kampagnen.

Politiet er obs på, at folk især kører for stærkt på landevejene, hvor mere end 60 % af trafikanterne kører over den tilladte grænse. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker. Bilister i byerne skal dog ikke se sig fri for blitz og færdselsbetjente i gadebilledet, så alt i alt; kør forsigtigt, lyder budskabet. 

Kontrollen arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL, og er delvist finansieret af EU-kommissionen, som mener, at netop fart er vigtigt at få fokus på, fordi for høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. Næsten halvdelen af alle dødsulykker med personbiler i 2014 hang eksempelvis sammen med, at føreren kørte over hastighedsgrænsen.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip