Passager forsøgte at kapre fly: Ville til Vinter-OL

Et fly fra Ukraine er blevet tvunget til at lande i lufthavnen Sabiha Gokcen i den tyrkiske by Istanbul, efter at en person har forsøgt at kapre flyet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge rapporter har tyrkiske specialstyrker pågrebet manden, og de er nu i gang med at med at gennemsøge flyet for sprængstoffer.

Det er tilsyneladende en F-16-jager, der har tvunget passagerflyet til at lande. Flyet tilhørte det tyrkiske lavprisselskab Pegasus Airlines og havde 110 passagerer om bord.

AFP skriver, at en ukrainsk passager angiveligt har forsøgt at kapre flyet og krævet, at det fløj mod den russiske by Sotji, der er vært for de olympiske vinterlege.

Kapringsforsøget skete samtidig med åbningsceremonien i Sotji.

Ifølge ubekræftede rapporter har passageren truet med, at der var en bombe om bord. Han forsøgte angiveligt at true med en detonator for at få adgang til flyets cockpit.

- Vi er sikre på, at han ikke trængte ind i cockpittet. Vi ved, at flyet blev forsøgt kapret, inden det fløj ind i tyrkisk luftrum, siger viceminister i det tyrkiske transportministerium Habib Soluk.

Det lykkedes dog for flyets kaptajn at aktivere en alarm, hvorefter F-16 flyet blev sendt på vingerne.

Passagerflyet kom angiveligt fra Ukraines næststørste by Kharkiv og var på vej til Istanbul.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip