Passagerfly kapret på vej til Kairo

Manden, der står bag tirsdagens kapring af et egyptisk passagerfly på vej fra Alexandria til Kairo, er identificeret som Seif Eldin Mustafa.

Det skriver Cyperns udenrigsministerium på Twitter og afviser dermed, at der skulle være tale om Ibrahim Samah, som cypriotiske medier tidligere tirsdag har beskrevet som gerningsmanden.

Flyet blev kapret, umiddelbart efter det var lettet fra Alexandria klokken 8.00 lokal tid.

- Vores fly MS181 er officielt blevet kapret, skrev EgyptAir på Twitter tirsdag morgen.

Flykapreren truede angiveligt piloten med at detonere et selvmordsbælte og tvang ham til at lande Airbus 320-flyet i lufthavnen i byen Lanarca på Cypern klokken 8.50 lokal tid.

Det er ikke bekræftet fra officielt hold, at flykapreren rent faktisk havde sprængstoffer på sig.

Tidligere forlød det ifølge flere medier, at der var 80-81 mennesker om bord på flyet. Det tal er ifølge lufthavnskilder nedjusteret til 62, herunder 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer.

Ifølge CNN Greece er lufthavnen i Lanarca lukket, og alle flyvninger dertil omdirigeres til andre lufthavne. Samtidig er ambulancer ankommet til stedet.

EgyptAir oplyser ved middagstid, at flykapreren har indvilget i at lade alle gå på nær tre udenlandske passagerer og fire besætningsmedlemmer.

Nyhedsbureauet Mena skriver ifølge Reuters, at flykapreren er egyptisk statsborger, og cypriotisk tv rapporterer, at hans motiv kan være personligt, da han har en ekskone på Cypern.

En cypriotisk regeringskilde oplyser til AFP, at manden har forlangt at se sin ekskone, som bor i landsbyen Oroklini ikke langt fra lufthavnen.

- Det her har ikke noget med terrorisme at gøre, siger Cypers præsident, Nicos Anastasiades, ifølge Reuters.

Samtidig rapporterer cypriotisk statsradio ifølge AFP, at flykapreren har krævet asyl på Cypern.

Lufthavnen i Lanarca er ikke ukendt med gidselkriser. I 1970'erne og 1980'erne blev adskillige kaprede fly omdirigeret til lufthavnen, der ligger på den sydøstlige del af Cypern.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser på Twitter, at der ikke er danskere blandt passagererne på det kaprede egyptiske fly.

- EgyptAir har netop bekræftet over for ambassaden i Kairo, at der ikke er danskere om bord på det kaprede fly, skriver Borgerservice.

/ritzau/

 

Dagens Gossip