Paven beder Putin om at sikre freden i Ukraine

Pave Frans opfordrer den russiske præsident, Vladimir Putin, som onsdag aften besøgte Vatikanet, om at gøre en "oprigtig og stor indsats for at opnå fred" i Ukraine.

Paven opfordrer samtidig alle parter i Ukraine til at overholde den fredsaftale, der er indgået.

- Det er englen, der vinder alle krige og taler om solidaritet mellem alle folk, fortalte paven den russiske præsident, hvorefter han forærede Putin en medaljon med en "fredsengel".

Paven og Putin mødtes i 50 minutter, og det fremgår af en erklæring fra Vatikanet, at de enedes om at skabe et bedre klima for dialog og at gennemføre Minsk-fredsaftalen fra februar, der blev indgået i den hviderussiske hovedstad.

Minsk-aftalen indebærer i første række, at de prorussiske separatister i Ukraine og den ukrainske hær skal respektere en våbenhvile.

Tidligere på dagen mødtes Putin med Italiens premierminister, Matteo Renzi, hvor han forsøgte at få Renzis støtte til at at lempe eller ophæve de sanktioner, som EU har indført over for Rusland som gengæld for Ruslands militære støtte til de separatisterne i Ukraine og for annekteringen af den ukrainske halvø Krim sidste år.

Men Renzi viste ikke mange tegn på at ville bryde det vestlige sammenhold mod Rusland, selv om Italien regnes for et af de lande i EU, der er mest forbeholden over for sanktionerne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip