Pavens 10 tips til at blive lykkelig

Hvordan bliver man lykkelig?

Det er et spørgsmål, de fleste vel stiller sig selv.

Paven har givet sine 10 bud på, hvordan mennesker bliver lykkelige i et interview me et argentinsk magasin

1. Vær ikke fordømmende.
Det ligger i tråd med pavens tidligere bemærkninger om homoseksuelle. “Hvorfor skulle jeg dømme?”

2. Giv dig selv til andre.
Det betyder, giv dine penge og din tid til folk i nød. Giv alt, du har - og så lidt mere.

3. Bevæg dig stille rundt i verden.
Paven citerer fra en af sine favorit-romaner af den argentinske forfatter Richardo Guiraldes fra begyndelsen af det 20. århundrede. I den skriver forfatteren, at i ungdommen er en person som en bølge, der strømmer over alt, men når man bliver ældre, bliver man en flod, som strømmer fredeligt. Det ligger tæt op af ordsproget fra de indfødte amerikanere om, at man skal gå i balance og skønhed på jorden og forstyrre den mindst muligt.

4. Nyd fritiden.
Paven siger, at det stigende forbrug har bragt meget ubærlig angst med sig. Så leg med dine børn. Hold fri. Og lad være med at bruge al din tid på at tænke på det næste, du skal erhverve dig. Brug din tid godt - ikke dine penge.

5. Søndag er for familier.
Det er faktisk et af De Ti Bud. Hold sabathen hellig. Hold en dag om ugen fri til meditation, bøn, familielivet og at passe sjælens behov.

6. Find arbejde til unge mennesker.
Hvem havde troet, at jobskabelse ville være på en liste over ting, der kan gøre en lykkelig. Ærligt, enkelt arbejde for unge mennesker er essentielt for deres glæde.

7. Respektér naturen.
“Er menneskeheden ved at begå selvmord i denne tyraniske behandling af naturen?,” spekulerer paven. Han tror, at en stor del af den ængstelighed og lidelse i verden kan trække linjer til menneskets misbrug af jordens ressourcer.

8. Giv slip på de negative ting hurtigt.
Paven siger, at vi ikke skal brokke os over folk, som irriterer eller frustrerer os. At vi skal give slip på ting, så hurtigt vi kan. Livet kaster rådne ting vores vej hver dag. Folk siger grimme ting til os - oftest om andre. Den slag ting gør dem ulykkelige - og det gør os ulykkelige.

9. Spred ikke budskabet om din religion for voldsomt.
Omvendelsesarbejde bringer lammelse. Som lære ser det ud til at gå stik imod Mattæus-evangeliet, hvor Jesus siger, at disciplene skal ud at sprede ordet. Men paven har en mere afslappet indstilling. I stedet skal man sprede budskabet ved at være et godt eksempel.

10. Arbejd for fred.
Paven har prædiket dette budskab fra begyndelsen af sit paveskab. Han har rejst til Jerusalem og forsøgt at bringe jøder og palæstinensere sammen.

 

Dagens Gossip