Pengekassen løb tør for 283 virksomheder i juli

admin

|

06/08/2014

Dagens topnyheder

Antallet af danske virksomheder, der måtte indse, at kassen er tom, steg 15 procent fra juni til juli, oplyser Danmarks Statistik på baggrund af sæsonkorrigerede tal.

Den lille stigning kommer efter en periode, hvor antallet af konkurser er faldet, og derfor bør stigningen ikke bekymre, siger Peter Bojsen Jakobsen, makroøkonom i Sydbank.

- Dagens stigning bør ikke give nogle bange anelser om, at dansk økonomi fortsat hænger fast i krisens klør, siger makroøkonomen i en kommentar.

- Stigningen i antallet af konkurser kommer efter et kraftigt fald i sidste måned, og antallet af konkurser bevæger sig fortsat stødt og roligt tilbage mod niveauet fra før den finansielle krise, siger Peter Bojsen Jakobsen, som forventer endnu færre konkurser i løbet af sidste halvår 2014.

I løbet af det seneste år er der blevet væsentligt færre danske virksomheder, der må give op og lukke ned.

I faktiske tal var der 283 konkurser i juli mod 349 i samme måned sidste år, og det svarer til et fald på 19 procent. I perioden maj til juli var der samlet 876 konkurser mod 1191 i de samme måneder sidste år - et fald på 26 procent.

Også i Dansk Erhverv ser økonom Mira Lie Nielsen lyst på udviklingen den kommende tid trods julis lille nedtur.

- Træerne er dog endnu ikke vokset ind himlen og sammenlignes der med eksempelvis den 10-årige periode inden finanskrisen, så er antallet af virksomheder, der må dreje nøglen om, fortsat temmelig højt, siger hun i en kommentar.

- Opsvinget i dansk økonomi er slet ikke stærkt nok til at trække konkurstallet ned på det historiske konkursniveau under 200 per måned, men tendensen går den rigtige vej, siger hun.

/ritzau/