PensionDanmark varsler retsopgør mod OW Bunker

Skrevet af admin

19/11/2014

Mest læste i dag

PensionDanmark varsler et retsopgør mod ledelsen i den nordjyske oliehandelsvirksomhed OW Bunker, der gik konkurs for knap to uger siden.

Det oplyser pensionsselskabets administrerende direktør, Torben Möger Pedersen.

- Vi mener, at de nærmere omstændigheder omkring børsnoteringen og de oplysninger man har givet ved børsnoteringen og også efterfølgende, ikke lever op til de krav, man kan stille til en børsnoteret virksomhed i Danmark, siger Torben Möger Pedersen til TV2 Finans.

De to pensionskasser ATP og PFA ventes også at tage del i et kommende retsopgør, og de tre pensionskasser tilsammen skulle ifølge TV2 Finans have tabt et trecifret millionbeløb på konkursen.

Derudover har mere end 5000 private aktionærer, der har tabt penge på OW Bunkers konkurs, også tænkt sig at lægge sag an. Det sker igennem Dansk Aktionærforening, der lørdag anslog, at de 5000 aktionærer har et samlet krav på 268 millioner kroner.

OW Bunker gik konkurs 7. november, efter at det få dage forinden var kommet frem, at selskabet havet tabt omkring 900 millioner kroner på dårlig risikostyring, hvor et markant fald i olieprisen endte med at slå benene væk under den nordjyske virksomhed.

Fra flere sider er ledelsen blevet kritiseret for, at den omkring to uger før konkursen forsikrede, at virksomheden var garderet mod yderligere fald i olieprisen, hvilket viste sig ikke at holde stik.

Derudover skyldtes konkursen også, at der i datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) i Singapore var givet en kredit på 750 millioner kroner til en kunde, som viste sig ikke at kunne betale tilbage.

Her udlagde OW Bunkers ledelse i første omgang sagen som svindel og varslede en politianmeldelse mod de ledende medarbejdere i Dynamic Oil Trading.

Der er dog aldrig indsendt en anmeldelse, og de to medarbejdere i Singapore har via deres advokater afvist, at der skulle være tale om svindel.

/ritzau/