Pentagon: Drab på ledere svækker Islamisk Stat markant

En stribe ledere af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) er blevet dræbt i amerikanskledede luftangreb i Irak de seneste uger, og det er en massiv mavepuster på islamisterne, lyder det fra Pentagon-talsmand John Kirby.

- Jeg kan bekræfte, at målrettede luftangreb fra koalitionen siden november har dræbt flere fremtrædende ledere i IS, siger Kirby i en skriftlig udtalelse og tilføjer:

- Vi mener, at tabet af disse centrale ledere nedbryder Isils (andet navn for IS, red.) evne til at styre og kontrollere operationer mod irakiske sikkerhedsstyrker, herunder også kurdiske og andre lokale styrker i Irak.

I et interview med avisen Wall Street Journal siger den amerikanske forsvarschef, general Martin Dempsey, at tre absolutte topfolk i IS har mistet livet i de seneste ugers luftangreb, hvor USA sammen med de andre lande i koalitionen har optrappet angrebene.

De dræbte er identificeret som Haji Mutazz, stedfortræder for IS-lederen Abu Bakr Al-Baghdadi, Abd al-Basit, gruppens øverste militære chef, og Radwin Talib, der styrer IS' afdeling i Irak. De beskrives alle som værende ledere på mellem til højt niveau.

Bombeangrebene er hovedsageligt blevet udført i den nordlige del af Irak, men der er ikke oplysninger om, hvor de tre mænd skulle være blevet dræbt.

Samtidig melder en irakisk-kurdisk embedsmand, at Islamisk Stats flere uger lange belejring af Sinjar-bjerget skulle være brudt.

- (Kurdiske red.) peshmergastyrker er nået frem til Sinjar-bjerget, og belejringen er nu afsluttet, siger Masrour Barzani, der står i spidsen for det regionale kurdiske sikkerhedsråd.

Islamisk Stats belejrede første gang bjerget i det nordlige Irak i august, hvor den militante islamistiske gruppe skal have begået en massakre på over 500 yazidier og drevet tusinder på flugt.

Yazidi-ledere og menneskeretsforkæmpere advarede i august om, at det lille samfund stod over for et folkedrab, og denne trussel var en af hovedårsagerne til, at USA begyndte at bombe IS.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip