To personer alvorligt såret efter nordjysk bygningskollaps

En fireetages beboelsesejendom i Frederikshavn styrtede søndag formiddag delvist sammen.

To beboere er reddet ud af murbrokkerne, og en af dem er alvorligt såret, oplyser Nordjyllands Politi.

Den hårdt sårede, en 48-årig mand, er blevet kørt til behandling på Aalborg Universitetshospital.

- Vi kender ikke hans tilstand i detaljer, men han er uden for livsfare, siger vagtchef Mogens Hougesen til Ritzau.

Den anden er indlagt på Hjørring Sygehus med knoglebrud og er heller ikke i livsfare.

Politiet mener ikke, at der er flere personer i den sammenstyrtede bygning.

- Vi har haft kontakt med alle beboere i den sammenstyrtede opgang, og vi er i gang med at registrere beboerne i de tilstødende opgange, siger Mogens Hougesen.

Politiet fik anmeldelsen om sammenstyrtningen klokken 11 søndag formiddag, og årsagen til, at ejendommen styrtede sammen, er endnu ikke kendt.

Ejendommen skal undersøges af politiets teknikere og Arbejdstilsynet for at fastslå, hvorfor opgangen på Provst Dreslers Vej 25 pludselig styrtede i grus. Et resultat af undersøgelserne ventes ifølge vagtchefen i løbet af mandagen.

Der er tale om en beboelsesejendom, der i nogen tid har været under renovering.

Frygten for, at der var indespærrede personer opstod blandt andet, fordi der blev hørt bankelyde i murbrokkerne, lige efter at bygningen med 10 lejligheder var styrtet sammen.

Redningsberedskab og politi begyndte straks at lede efter personer i den sammenstyrtede del af bygningen.

Redningsfolk fik hurtigt reddet en person ud, og kort tid efter blev endnu en person reddet ud af bygningen. Omkring klokken 12 meddelte politiet i en pressemeddelelse, at der ikke mentes at være flere personer i murbrokkerne.

Beboerne fra den sammenstyrtede opgang og tre omkringliggende opgange - nummer 21, 23 og 27 - er blevet evakueret. De er blevet genhuset på Hotel Jutlandia i Frederikshavn.

Hvornår beboerne i de opgange, der ikke er styrtet sammen, kan vende tilbage er usikkert. Det afhænger af tekniske undersøgelser af ejendommens tilstand, oplyser politiet.

- Vi skal have undersøgt, om der er risiko ved at bo i ejendommen, sagde KSN-leder Henrik Skals, Nordjyllands Politi, tidligere søndag. Han oplyser, at folk fra Frederikshavn Kommune, boligselskabet og Arbejdstilsynet alle er på vej til stedet.

Beredskabsstyrelsen i Nordjylland har sendt folk til stedet, der er eksperter i eftersøgning og redning. De vil blandt andet også stabilisere ejendommen, så der ikke sker flere sammenstyrtninger. Desuden er Hjemmeværnet bestilt til at bevogte bygningen, hvor folk i huj og hast har måttet efterlade deres ejendele.

/ritzau/

 

Dagens Gossip