To personer ramt i amerikansk skoleskyderi

En elev på en high school i den amerikanske delstat Colorado kom fredag i skole bevæbnet med en shotgun og åbnede ild.

Han sårede en elev og tog derefter sit eget liv på Arapahoe High School i byen Cantennial, der ligger lidt uden for storbyen Denver. Den sårede - en 15-årig pige - er i kritisk tilstand.

I første omgang lød det, at en anden elev også var blevet ramt, men lørdag morgen står det klart, at kun en person er såret.

- Den mistænkte er blevet fundet inde på skolen, og han er død - sandsynligvis efter at have skudt sig selv, siger Grayson Robinson, der er sherif i området.

Politiet mener, at den studerende søgte konfrontation med en af skolens lærere. Han spurgte om læreren ved navn, før han skød de to elever, lyder det.

- Eleven identificerede en specifik lærer på skolen, som han ville konfrontere, og den lærer blev informeret om situationen og forlod hurtigt skolen, siger Robinson.

Skolen har over 2200 elever og 70 klasseværelser. De mange børn søgte i sikkerhed fra skyderiet ved at låse sig inde i klasseværelserne, mens en kæmpe politiaktion blev sat i værk.

Skolen samt andre skoler i nærheden blev lukket efter skyderet, rapporterer flere medier.

Skoleskyderiet sker dagen før årsdagen for skolemassakren i Newtown i staten Connecticut 14. december 2012, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt.

Der er dog ingen tegn på, at skyderiet har forbindelse med årsdagen, lyder det fra Grayson Robinson.

Det satte igen gang i debatten om den amerikanske våbenlov, men præsident Barack Obamas forslag om en stramning af våbenloven blev dog forpurret af Senatet i Washington i april.

Arapahoe High School ligger i nærheden af Columbine High School, hvor et af de dødeligste skoleskyderier i USA fandt sted i 1999. 12 elever og en lærer blev dræbt.

I byen Aurora - også i Colorado - blev fire mennesker sidste år dræbt under en massakre i en biograf under premieren på en Batman-film.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip