PET: 50 Syrien-krigere er vendt hjem igen

Over hundrede personer er rejst fra Danmark til Syrien og Irak for at kæmpe, og omkring 50 af Syrien-krigerne menes at være vendt hjem til Danmark, oplyser Politiets Efterretningstjeneste, PET, til DR Nyheder.

- Vi vurderer, at omkring halvdelen af dem, der er rejst ud for at kæmpe i Syrien og Irak, er vendt tilbage til Danmark, siger chef for PET Jens Madsen til DR.

Opholdet i det krigshærgede område har påvirket de hjemvendte personer forskelligt.

- Der er nogle af de hjemvendte krigere, der har fortrudt deres ophold i Syrien, mens andre er blevet mere radikaliserede dernede, siger Jens Madsen.

Ifølge PET-chefen er det ikke alle 50 hjemvendte krigere, som udgør en trussel mod sikkerheden i Danmark. Men PET følger især den del af dem, der har kæmpet for terrororganisationen Islamisk Stat, også kendt som IS.

- I Danmark vurderer vi her og nu, at trusselsniveauet er alvorligt. Og der spiller det naturligvis rigtig meget ind, at der er så mange danskere, der har deltaget i den militante konflikt i Syrien og Irak, siger PET-chefen.

PET oplyser samtidig, at antallet af kendte dræbte Syrien-krigere nu er oppe på 16 personer.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip