PET: 50 Syrien-krigere er vendt hjem igen

Over hundrede personer er rejst fra Danmark til Syrien og Irak for at kæmpe, og omkring 50 af Syrien-krigerne menes at være vendt hjem til Danmark, oplyser Politiets Efterretningstjeneste, PET, til DR Nyheder.

- Vi vurderer, at omkring halvdelen af dem, der er rejst ud for at kæmpe i Syrien og Irak, er vendt tilbage til Danmark, siger chef for PET Jens Madsen til DR.

Opholdet i det krigshærgede område har påvirket de hjemvendte personer forskelligt.

- Der er nogle af de hjemvendte krigere, der har fortrudt deres ophold i Syrien, mens andre er blevet mere radikaliserede dernede, siger Jens Madsen.

Ifølge PET-chefen er det ikke alle 50 hjemvendte krigere, som udgør en trussel mod sikkerheden i Danmark. Men PET følger især den del af dem, der har kæmpet for terrororganisationen Islamisk Stat, også kendt som IS.

- I Danmark vurderer vi her og nu, at trusselsniveauet er alvorligt. Og der spiller det naturligvis rigtig meget ind, at der er så mange danskere, der har deltaget i den militante konflikt i Syrien og Irak, siger PET-chefen.

PET oplyser samtidig, at antallet af kendte dræbte Syrien-krigere nu er oppe på 16 personer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip