To PET-chefer stopper efter kritik af ledelsen

To topchefer i Politiets Efterretningstjeneste, PET, stopper med øjeblikkelig virkning efter kritisk rapport om ledelsen i PET, skriver Ekstra Bladets netavis.

Der er tale om den operative chef, Magnus Andresen, og politiinspektør Jesper Grønbech.

Begge stopper ifølge netavisen som følge af deres rolle i den kritisable ledelse af efterretningstjenesten, der allerede har kostet jobbet for tidligere PET-chef Jakob Scharf, administrationschef Mette Lyster Knudsen og stabschef Jacob Bentzen.

Udviklingen sker på baggrund af en kritisk konsulentundersøgelse af forholdene i efterretningstjenesten, der afslører ledelsessvigt og samarbejdsproblemer.

En af rapportens konklusioner lyder, at stemningen i PET har været så elendig, at opgaver ikke er blevet løst tilfredsstillende.

Dårligt samarbejde har hæmmet "produktiviteten i opgavevaretagelsen," hedder det i rapporten, som Ekstra Bladet offentliggjorde onsdag på baggrund af en aktindsigt.

Under den tidligere chef Jakob Scharf og den tidligere administrative chef Mette Lyster Knudsen blev klimaet så giftigt, at nogle medarbejdere ikke turde henvende sig til de to eller en tredje topleder, den juridiske chef Lykke Sørensen.

Kun sidstnævnte er i dag tilbage i PET.

"Generelt set er de fleste medarbejdere tilbageholdende, nervøse eller bange for at gå op på tredje sal, hvor direktionen sidder", fremgår det af rapporten.

I topledelsen er Magnus Andresen og Jesper Grønbech ifølge rapporten blevet sat uden for indflydelse, og hele organisationen er blevet vredet skæv.

Ifølge Ekstra Bladets kilder må de to nu stoppe i PET, fordi de ikke har sagt fra over for Jakob Scharf.

På baggrund af samtaler med cirka 50 personer i PET giver rapporten et portræt af en arbejdsplads med store problemer.

I en årrække har ledere og medarbejdere følt sig trådt på, lyder deres oplevelse. På grund af loyalitet over for systemet har man dog fundet sig i det.

PET ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip