PET og politi har i al stilhed styrket terrorberedskab

Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Rigspolitiet har det seneste år i al stilhed foretaget omfattende ændringer i deres samarbejde om det danske terrorberedskab.

Det oplyser cheferne for PET og Rigspolitiets centrale politiområde til Jyllands-Posten.

- Der er tale om en gennemgribende forandring af vores samarbejde, som skal gøre os meget skarpere i selve situationen, når en hændelse rammer, siger PET-chef Jens Madsen til avisen.

Rigspolitiet og PET har gennemgået terrorangrebene på Utøya i Norge, Boston Marathon og Charlie Hebdo i Paris til at forbedre samarbejdet inden for forebyggelse, analyse og beredskabet i forbindelse med mulige terrorhandlinger i Danmark.

- Efter terrorangrebet i Norge for nogle år siden stillede vi os selv det indlysende spørgsmål: Hvor ville vi have været udfordret, hvis det skete hos os, siger Svend Larsen, lederen af Politiområdet i Rigspolitiet.

Det er blandt andet på baggrund af de to politiinstansers arbejde, at regeringen efter sidste weekends skudangreb i København kunne fremlægge 12-punktsplanen "Et stærkt værn mod terror".

Efter at have analyseret en række angreb i udlandet, stod det ifølge PET og Rigspolitiet klart, hvor vigtigt det er, at folk helt fremme i telefonsluserne er i stand til at forstå og fortolke anmeldelserne, der kommer ind.

- Vi vil ikke stå i en situation, hvor en indsats i forbindelse med terror er forsinket, fordi det var vikaren eller afløseren, der tog telefonen, siger Svend Larsen til Jyllands-Posten.

Efter angrebet på Charlie Hebdo-redaktionen i Paris i januar har politiet haft specialister i beredskab siddende på skift i vagter på 12 timer, og det har slidt på mandskabet.

Derfor vækker det glæde i polititoppen, at en styrkelse af døgnbemandingen er en del af regeringens forslag til at styrke kampen mod terror i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip