Peter Bonde: AaB'ere rykker tættere på landsholdet

Da AaB i den seneste superligarunde spillede mod Esbjerg, var det med lutter danske spillere i truppen.

Det kendetegner meget godt de danske fodboldmestre, som onsdag aften i Aalborg får besøg af Apoel FC fra Cypern i Champions League-kvalifikationen.

AaB's spillertrup består stort set kun af danske spillere og med en efterårssæson, som byder på mange europæiske kampe, har AaB-spillerne et fantastisk udstillingsvindue i forhold til at vise sig frem for landstræner Morten Olsen.

Det siger landstrænerens højre hånd, Peter Bonde.

- Det er indlysende, at hvis du spiller hver uge, og du spiller på et niveau, som er højere end Superligaen, hvilket de europæiske kampe for eksempel er, så bringer du dig nærmere et landshold, hvis du løfter dit niveau i de store kampe.

- Så vi følger spændt med, når AaB spiller i Europa. Hvis du bliver dansk mester og stort set hele holdet består af danske spillere, så er det meget interessant for os.

- Både med tanke på, at vi snart skal udtage et landshold igen, men også interessant på lang sigt, fordi der også er mange af dem, som er unge, siger Peter Bonde.

Hvis AaB klarer sig videre mod Apoel over to kampe, er nordjyderne klar til Champions League-gruppespillet. Ender AaB med at tabe sammenlagt, kan de danske mestre trøste sig med Europa Leagues gruppespil, så resten af året tegner under alle omstændigheder spændende.

- Vi holder øje med, om spillerne løfter deres niveau og står imod, når presset bliver større på dem, tempoet er højere, og fysikken er voldsommere, siger Peter Bonde i forhold til, hvad han og Morten Olsen specielt vil holde øje med hos AaB'erne.

Rasmus Würtz, Jakob Ahlmann og Nicolaj Thomsen var udtaget til den seneste landsholdstrup i maj. 3. september spiller Danmark testkamp mod Tyrkiet, inden det fire dage senere gælder EM-kvalifikationskampen mod Armenien.

Peter Bonde er fortrøstningsfuld i forhold til at se AaB vinde over Apoel.

- Hvis AaB rammer deres niveau, vil jeg vove at påstå, at de er favoritter. Men der har været lidt udskiftning på holdet, og der er skader, og vi ved, at der ikke skal så meget til for at bryde et holds rytme, så AaB skal steppe op i forhold til klubbens superligastart.

- De er ikke kommet godt i gang. AaB har ikke fået de point (seks i fem kampe, red.), som man kan forvente af et mesterhold. AaB har heller ikke spillet på samme høje niveau endnu som i sidste sæson, kun i glimt, men ikke over hele kampe, siger Peter Bonde.

Onsdagens kamp begynder klokken 20.45. Returkampen spilles på Cypern tirsdag i næste uge.

/ritzau/