Peter Gade bliver landstræner i Frankrig

Den tidligere danske badmintonstjerne Peter Gade skal være landstræner i Frankrig i de kommende fem år.

Det betyder, at han forlader et job som træner på talentcenter Østsjælland i Gentofte.

Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

- Jeg kan rigtigt godt lide Frankrig, og jeg er et sted i mit liv, hvor jeg gerne vil prøve mine idéer af, og se hvordan de virker. Det virker som et ressourcestærkt forbund, og jeg er meget glad for den opbakning, jeg allerede har fået, siger Peter Gade i pressemeddelelsen.

Den tidligere danske verdensstjerne forventer i øvrigt at blive boende i Danmark.

Peter Gades formelle stillingsbetegnelse er "performance director". Det betyder foruden landstrænerjobbet også, at han skal have fokus på talentudviklingen i Frankig.

Han skal således træne landets bedste spillere på træningscentret Insep i Paris og være ansvarlig for talentudviklingen i hele landet.

- Jeg har langsigtede intentioner for fransk badminton og arbejder derfor med langtidsholdbare idéer. Forhåbentlig bliver Frankrig en af de førende badmintonnationer i Europa og på sigt også globalt, siger Peter Gade.

Den nu 38-årige Peter Gade stoppede sin aktive karriere i 2012. Han har vundet fem VM-medaljer i herresingle og havde givetvis vundet flere, hvis ikke en slem knæskade undervejs havde sat karrieren på standby.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip