Peter Plaugborg og Karen-Lise Mynster får skuespilpris

De rosende ord var ikke til at komme uden om, da de to skuespillere Peter Plaugborg og Karen-Lise Mynster onsdag fik overrakt Lauritzen-prisen på Skuespilhusets Store Scene. De modtager hver 250.000 kroner.

Fra priskomiteen lød det blandt andet om Peter Plaugborg, at det allerede under hans optagelsesprøve på Odense Teater var tydeligt, at en stjerne var født.

- I dag er en ny stjerne i dansk teater født - og vi var der, da det skete, skulle det angiveligt have lydt fra daværende chef for Folketeatret Klaus Bondam, som var ekstern censor under optagelsesprøven.

Det fortalte teaterchef for Folketeatret Kasper Wilton, da han overrakte prisen.

Peter Plaugborg er uddannet fra Odense Teater i 2007, som han har været tilknyttet gennem flere sæsoner. Derudover har han haft en række roller på det Kongelige Teater og på film. Blandt andet "Skammerens datter" i 2015.

Den erfarne skuespiller Karen-Lise Mynster blev hyldet med ordene:

- Poetisk uudgrundelighed, sjælesøgende dybde og en talentbegavelse i international sværvægtsklasse, sagde teaterkritiker og medlem af priskomitéen Lars C.W. Wallenberg.

Karen-Lise Mynster er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1975. Hun har en lang teaterkarriere bag sig og har derudover medvirket i en lang række film. Blandt andre "Der er et yndigt land" (1983), "Italiensk for begyndere"(2000) og en "En mand vender hjem" (2007).

Den såkaldte Visionspris på 100.000 kroner gik til den tidligere teaterchef på Betty Nansen Teatret Henrik Hartmann.

Derudover blev der uddelt tre andre priser - Backstage-prisen til filmfotograf Manuel Claro, Wauw-prisen til skuespiller og danser Susanne Breuning og Believe-in-you-prisen til skuespiller Joachim Fjeldstrup og musicalstjerne Sicillai Gadborg Høegh.

Lauritzen-prisen er blevet uddelt siden 1993.

/ritzau/

 

Dagens Gossip