Petter Northug får 50 dages fængsel

50 dages fængsel, en bøde på 185.000 norske kroner og frakendelse af kørekortet i fem år.

Det er straffen til den 28-årige skistjerne Petter Northug, som torsdag ved tingsretten i Trondheim fik sin dom for at have kørt galt i sin bil tæt ved sit hjem med en promille på 1,65 om morgenen 4. maj i år.

Selve retsmødet var en ren tilståelsesforretning og varede ikke meget mere end tre kvarter.

Petter Northug gengav sin oplevelse af uheldsnatten og erkendte sig skyldig i alle fem punkter i færdselsloven, som han var tiltalt for at have overtrådt.

Herunder også at have efterladt sin medpassager uden at sørge for hjælp. Han forklarede dog, at kammeraten - der brækkede et kraveven i forbindelse med uheldet - flere gange selv havde råbt, at Northug skulle stikke af.

Langrendsløberen indrømmede også at have afgivet falsk forklaring til politiet flere gange i timerne efter uheldet, inden han fjerde gang erkendte, at det var ham, der havde været fører af bilen.

Han forklarede sig dog med, at de første forhør var foretaget, mens han stadig var beruset, og derfor tænkte han ikke klart.

- Hvis jeg havde været ved mine fulde fem, så havde jeg aldrig gjort det, siger han.

Dommeren medgav da også ved domsafsigelsen, at det havde været mere hensigtsmæssigt af politiet at vente med afhøringen.

På samme måde fik Petter Northug strafrabat for at tilstå alle anklagepunkter og dermed undgå en længere retssag.

Anklageren havde krævet 60 dages fængsel, 200.000 kroner i bøde og frakendelse af kørekortet i fem år, men straffen blev altså knap så hård.

Det er nu op til den norske Kriminalomsorgen at afgøre, hvordan og hvornår straffen skal afsones, og om det i givet fald kan passes ind, så det ødelægger skisæsonen mindst muligt, som Northug naturligvis håber.

Der er reelt kun tale om 48 dages fængsel, fordi Northug allerede har siddet to dage i politiets varetægt.

Petter Northug er et af Norges allerstørste sportsnavne. Han har vundet fire OL-medaljer og 12 VM-medaljer i langrend og har sit eget team med blandt andet træner og sportschef

/ritzau/

 

Dagens Gossip