Piger i panik til begravelse, da det kom frem, at den døde havde HIV

Otte kvinder er blevet testet positive for den frygtede sygdom HIV, skriver News.com.au. De otte kvinder har det tilfælles, at de alle har plejet omgang med den afdøde rumæner, Daniel Decu.

Nyheden om den afdødes HIV-sygdom har ført til en stor undersøgelse, da det i Rumænien er kriminelt at dyrke ubeskyttet sex med personer, der ikke er gjort opmærksomme på sygdommen. Straframmen er mellem fem og 15 års fængsel.

Da den unge mand er død nu, så er det i stedet hans mor, Elena Sancu, der risikerer at skulle ruske tremmer, da hun er anklaget for ikke at oplyse sønnens sexpartnere om hans sygdom.

- Jeg ønsker, at denne sag skal blive løst, så min søn kan hvile i fred i sin grav. Han døde af tuberkulose, og ikke på grund af HIV-virussen, siger hun ifølge News.com.au.

Kritiske røster taler dog imod moderens forklaring, da  omkring 25 procent af alle HIV-smittedes dødsfald forårsages af tuberkulose.

Daniel Decu var officielt registreret som HIV-smittet, men hans sygdom blev først offentligt kendt efter en obduktion. Ifølge moderen, Elena Sancu, så har haft diagnosen siden han var fem år gammel.

Siden undersøgelsen er gået i gang er 40 kvinder blevet testet for HIV. Desuden mener anklagerne, at flere kvinder har fået taget samme test i udlandet, da Daniel Decu boede i Italien i ét år inden sin tidlige død.

 

Dagens Gossip