Piloter og Norwegian forhandler på 16. time om en løsning

08/03/2015 10:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Søndag morgen har parterne i Norwegian-konflikten siddet i forhandlinger med den norske forligsmand i omkring 16 timer.

Selv om forhandlingerne er hårde, er parterne stadig i gang, siger selskabets informationschef Lasse Sandaker-Nielsen til erhvervsavisen E24.

Tidlig lørdag morgen brød forhandlinger sammen, men de blev genoptaget lørdag eftermiddag klokken 16.

Ifølge norske medier er den store knast under de genoptagne forhandlinger, at fagforeningen Parat kræver en juridisk løsning, som giver piloterne jobsikkerhed.

Interne beregninger fra Parat, som avisen VG har fået indsigt i, viser, at fagforeningen har sagt ja til en række nedskæringer på i alt 343 millioner norske kroner, som blandt andet tæller barberede genetillæg og et fastfrosset lønniveau.

Parat-formanden, Hans-Erik Skjæggerud, understregede, inden han gik ind til maratonmødet, at jobsikkerheden er allervigtigst for piloterne.

Udgangspunktet for forhandlingerne skal nu være et justeret tilbud fra Norwegian, hvor selskabet garanterer for piloternes job, løn- og arbejdsvilkår i tre år. Men det har piloterne foreløbig nægtet at acceptere.

- Vi har strakt os langt allerede, men vil ikke give os på det med jobsikkerheden, sagde Skjæggerud til VG lørdag eftermiddag.

Ifølge Lasse Sandaker-Nielsen ved man søndag morgen ikke, hvor længe forhandlingerne vil fortsætte.

- Men vi har selvfølgelig det mål at finde frem til en løsning, siger han til E24.

Pilotstrejken har nu varet i en uge, og sent lørdag aften meddelte Norwegian, at de fleste indenrigsafgange i Danmark, Sverige og Norge også måtte aflyses søndag.

Flyselskabet anslår, at omkring 20.000 passagerer søndag bliver berørt af aflysninger og forsinkelser på grund af pilotstrejken.

De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst.

Nogle få Europa-ruter aflyses, men derudover kommer ruterne mellem Skandinavien og USA og Skandinavien og Thailand efter planen til at afgå som normalt.

Konflikten begyndte, da 70 piloter i Norwegian gik i strejke lørdag 28. februar. Yderligere 650 piloter tilsluttede sig den lovligt varslede strejke onsdag 4. marts.

/ritzau/NTB