Piloters fagforening står stejlt over for Norwegian-træk

Norwegians topchef, Bjørn Kjos, kan ikke opsplitte pilotselskabet, som han gør, mens piloterne er i strejke, mener fagforeningen Parat, der repræsenterer de strejkende Norwegian-piloter.

– Vi mener, at Bjørn Kjos ikke kan gøre det, han nu har gjort.

- Som arbejdsgiver har han ingen myndighed til at bestemme over arbejdstagerne, mens de er i strejke. De er jo midlertidig løst fra deres arbejdsforhold, siger Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud ifølge NTB.

Ifølge flyselskabet er etableringen af de nye selskaber Pilot Services Norway, Pilot Services Denmark og Pilot Services Sweden et forsøg på at give piloterne i hvert enkelt land muligheden for selv at påvirke deres fremtid.

Men står det til Hans-Erik Skjæggerud, har målet fra Bjørn Kjos været at opsplitte pilotkorpset i Skandinavien.

- Det har han nu forsøgt at gøre ved at hive dem ud af datterselskabet Norwegian Air Norway og ind i tre nyetablerede datterselskaber, siger Parat-lederen.

Samtidig mener Hans-Erik Skjæggerud, at Norwegian-topchefen har taget beslutningen uden på nogen måde at følge reglerne i arbejdsmiljøloven.

Bjørn Kjos lader også være med at forholde sig til spillereglerne, når de ikke passer ham, lyder det fra Hans-Erik Skjæggerud.

- Det udfordrer det seriøse arbejdsliv, og det udfordrer arbejdsgivere, som følger spillereglerne, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip