Pilots arm-protese faldt af under landing

Det kunne være gået helt galt, da en pilot i et Flybe-fly tilbage i februar mistede kontrollen over sit fly, da han tabte sin armprotese, idet han skulle lande flyet i blæsevejr. Det skriver BBC.

Flyet kom fra Birmingham i England og lagde an til landing i Belfast i Nordirland. Piloten tjekkede, at hans protese var korrekt sat sammen med den anordning, han bruger til at styre flyet, inden han slog autopiloten fra og selv overtog styringen.

Men låsemekanismen var gået op, og protesen faldt af.

Læs også: Sekunder fra flykatastrofe: Se den hårrejsende video fra kendt lufthavn

Piloten fortæller i en rapport om hændelsen, at han overvejde at få andenpiloten til at overtage styringen, men at tiden var knap og forholdene besværlige, så han fjernede istedet sin højre hånd fra styrpinden, der kontrollerede farten, og tog istedet fat i pinden, der styrer flyets placering.

Det resulterede i en hård landing, hvor flyet hoppede.

Læs også: Flypassagererne er forsinkede, men så skruer piloten charmen på

Der var 47 passagerer ombord på flyet, men ingen kom noget til.

Flybe udtrykker fuld tiltro til piloten, som de kalder en af deres mest erfarne og betroede. Han lover fremover at være mere forsigtig med sin protese. Desuden vil han altid bede andenpiloten om at være klar til at overtage styringen, hvis det skulle blive nødvendigt.

 

Dagens Gossip