Pilou Asbæk udkæmper tre krige på samme tid

17/06/2014 16:34

admin

Nyheder
Selvom Danmark er ikke nogen førende krigsnation, så har vi alligevel kæmpet med i en del. Blandt dem kan nævnes Slaget ved Dybbøl i 1864, kampene under 2. verdenskrig og krigen i Afghanistan. Alle tre krige bliver indenfor den nærmeste fremtid til film eller tv-serie, og fælles for dem alle er, at skuespilleren Pilou Asbæk har en fremtrædende rolle i dem.Den ene film handler om 2. verdenskrig, mens instruktøren Tobias Lindholm har hyret Pilou Asbæk til en film om krigen i Afghanistan. Derudover spiller han også med i den nye DR-dramaserie "1864", der handler om Slaget ved Dybbøl. Filmen om 2. verdenskrig hedder "9. April", og optagelserne hertil er netop begyndt. Filmen fortæller historien om en gruppe unge og modige soldater i Haderslev den 9. april 1940, da tyskerne besatte Danmark. De gik til kamp mod den stærke tyske hær, selvom de var oppe i mod overmagten. For Pilou Asbæk er det en drengedrøm at få lov til at spille soldat. - Jeg får lov til at lege krig med fem tanks i hælene og kugler flyvende omkring ørerne. Vi må selvfølgelig ikke glemme, at der er nogen, der rent faktisk har været i krig. Så hvad der er leg for os, har jeg været alvor for andre, siger han. Selvom rollerne som soldat er en drøm, der går i opfyldelse, så er han ikke kommet sovende til dem. Det kræver nemlig en del fysik. - Heldigvis spiller jeg et fedladent overklasseløg i "1864", men det kunne ikke lade sig gøre i "9. April". Så jeg har været på hårde diæter og været i skarp træning hos militærfolk og kostvejledere. Kropsidealet dengang var jo mere stramt, så den hårde træning var nødvendig, fortæller han. At Pilou Asbæk har landet rollen som sekondløjtnant Sand i "9. April", er ikke nogen tilfældighed, når man spørger filmens instruktør, Roni Ezra. Han og Asbæk kender nemlig hinanden fra tidligere uden dog at have arbejdet sammen før. Men da muligheden denne gang bød sig, var der ingen tvivl. - Jeg har tidligere haft Pilou inde til en casting, da jeg arbejdede på en kortfilm. Allerede dengang kunne jeg se, at han ville blive en stjerne, men han passede ikke til rollen. Så jeg ringede til ham og fortalte, at han ikke ville få rollen, men at jeg håbede, at vi kunne arbejde sammen en dag. Da dette projekt så blev til noget, var jeg ikke i tvivl om, at det var den film, vi skulle lave sammen, fortæller Roni Ezra. "9. april" er Roni Ezras første danske spillefilm, og den forventes at få premiere til april 2015. Newspaq

Mest læste i dag

Selvom Danmark er ikke nogen førende krigsnation, så har vi alligevel kæmpet med i en del. Blandt dem kan nævnes Slaget ved Dybbøl i 1864, kampene under 2. verdenskrig og krigen i Afghanistan.

Alle tre krige bliver indenfor den nærmeste fremtid til film eller tv-serie, og fælles for dem alle er, at skuespilleren Pilou Asbæk har en fremtrædende rolle i dem.

Den ene film handler om 2. verdenskrig, mens instruktøren Tobias Lindholm har hyret Pilou Asbæk til en film om krigen i Afghanistan. Derudover spiller han også med i den nye DR-dramaserie "1864", der handler om Slaget ved Dybbøl.

Filmen om 2. verdenskrig hedder "9. April", og optagelserne hertil er netop begyndt. Filmen fortæller historien om en gruppe unge og modige soldater i Haderslev den 9. april 1940, da tyskerne besatte Danmark. De gik til kamp mod den stærke tyske hær, selvom de var oppe i mod overmagten.

For Pilou Asbæk er det en drengedrøm at få lov til at spille soldat.

- Jeg får lov til at lege krig med fem tanks i hælene og kugler flyvende omkring ørerne. Vi må selvfølgelig ikke glemme, at der er nogen, der rent faktisk har været i krig. Så hvad der er leg for os, har jeg været alvor for andre, siger han.

Selvom rollerne som soldat er en drøm, der går i opfyldelse, så er han ikke kommet sovende til dem. Det kræver nemlig en del fysik.

- Heldigvis spiller jeg et fedladent overklasseløg i "1864", men det kunne ikke lade sig gøre i "9. April". Så jeg har været på hårde diæter og været i skarp træning hos militærfolk og kostvejledere. Kropsidealet dengang var jo mere stramt, så den hårde træning var nødvendig, fortæller han.

At Pilou Asbæk har landet rollen som sekondløjtnant Sand i "9. April", er ikke nogen tilfældighed, når man spørger filmens instruktør, Roni Ezra.

Han og Asbæk kender nemlig hinanden fra tidligere uden dog at have arbejdet sammen før. Men da muligheden denne gang bød sig, var der ingen tvivl.

- Jeg har tidligere haft Pilou inde til en casting, da jeg arbejdede på en kortfilm. Allerede dengang kunne jeg se, at han ville blive en stjerne, men han passede ikke til rollen. Så jeg ringede til ham og fortalte, at han ikke ville få rollen, men at jeg håbede, at vi kunne arbejde sammen en dag. Da dette projekt så blev til noget, var jeg ikke i tvivl om, at det var den film, vi skulle lave sammen, fortæller Roni Ezra.

"9. april" er Roni Ezras første danske spillefilm, og den forventes at få premiere til april 2015.

Newspaq