Pind: GGGI-sagen var Friis Bachs ansvar

Skønt Udenrigsministeriets tre embedsmænd har fået advarsler for at fejlinformere Folketinget og daværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i GGGI-sagen, så ligger ansvaret hos ministeren. Han overså, at han havde godkendte GGGI's rejseregler i bestyrelsen.

Det siger Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, efter at en landsdommer har givet tre embedsmænd i Udenrigsministeriet advarsler for tjenesteforseelser.

Rejsereglerne betød kraftig kritik af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for som formand for GGGI at rejse på 1. klasse.

- Urfejlen i hele denne sag blev begået af en minister. Nemlig Christian Friis Bach, som sad til et bestyrelsesmøde og godkendte rejseregler, som han siden benægtede, at han havde godkendt. Hvilket bragte Venstres formand ud i nogle forfærdelige, stormfulde måneder, siger Søren Pind.

Udenrigsministeriets tre embedsmænd begik fejl langt senere, påpeger han.

- Tilbage står, at denne sag har ramt Venstre dybt urimeligt. Det vil tage lang tid, før vi kommer os over det. Så selvfølgelig er vi optaget af dette, som i udgangspunktet er en politisk fejl, siger Søren Pind.

Socialdemokraten Pernille Rosenkrantz-Theil, som har udtalt sig om Lars Løkkes personsager, mener, at Søren Pind forflygtiger sin formands ansvar i GGGI-sagen ved at lægge ansvaret hos Christian Friis Bach.

- Det er en ansvarsforflygtigelse, som er ukøn. Der er ét menneske, som sætter sig ind i et fly på 1. klasse, vel vidende, at det strider mod alle gængse normer for, hvordan man må rejse rundt som dansk politiker, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Lars Løkke sagde selv på sit pressemøde, at han burde have stoppet sine rejser på 1. klasse tidligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip