Pind vil styrke indsats mod ekstremister

Når ekstremister sidder i fængsel, skal deres muligheder for at påvirke andre mindskes.

Det er idéen med et af flere lovforslag, som justitsminister Søren Pind (V) er på vej med i et forsøg på at lægge en dyne over radikalisering og ekstremisme.

Et af midlerne mod spredning af fanatiske idéer og opfordringer til vold er såkaldt sektionering i fængsler og arresthuse. Et lovforslag om indgrebet forventes fremsat i december, fremgår det af regeringens lovprogram.

Samtidig vil en anden lovændring gøre det muligt for flere forskellige myndigheder at dele oplysninger om fængslede personer, som udviser tegn på radikalisering og ekstremisme.

Det er Kriminalforsorgen, politiet og de sociale myndigheder, der skal kunne udveksle de personfølsomme informationer.

Dette forslag er en opfølgning på forløbet med Omar El-Hussein, som i februar dræbte to mennesker og sårede flere andre med sine angreb på Krudttønden og synagogen i København.

Vold, fanatisme og terror er i det hele taget emner, som holder embedsmændene i Justitsministeriet beskæftiget.

Som Søren Pind fortalte i weekenden, vil et nyt lovforslag slå fast, at tilslutning til en fjendtlig væbnet styrke i en væbnet konflikt fremover skal straffes.

Det rammer både danske statsborgere og herboende udlændinge, som for eksempel drager til Syrien for at kæmpe med Islamisk Stat. Den slags handlinger vil være en forbrydelse mod statens sikkerhed og selvstændighed, såfremt lovforslaget vedtages.

Dette forslag vil blive fremsat i denne måned, men der kommer mere. Til februar vil regeringen foreslå yderligere ændringer af straffeloven, når det gælder hvervning til væbnede konflikter i udlandet, fremgår det af lovprogrammet.

Endelig vil justitsministeren give flere beføjelser til Politiets Efterretningstjeneste. PET skal have adgang til flyselskabers oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmer på rejser til og fra Danmark.

Dette lovforslag er identisk med et, som den tidligere regering ikke nåede at få vedtaget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip