Pistorius familie: Oscar vil betale gæld til samfundet

Noget tyder på, at den 27-årige benamputerede atletikstjerne Oscar Pistorius ikke vil appellere dommen på fem års fængsel, som Pistorius tirsdag fik for uagtsomt manddrab ved en domstol i Sydafrikas administrative hovedstad, Pretoria.

Den tidligere sydafrikanske folkehelt har indrømmet at have skudt sin kæreste Reeva Steenkamp gennem en badeværelsesdør i fjor.

Foran Pretoria High Court siger Pistorius' onkel, Arnold Pistorius, at "Blade Runner" er klar til at udstå sin straf.

- Oscar vil benytte lejligheden til at betale sin gæld tilbage til samfundet, siger Arnold Pistorius.

Det forventes, at Oscar Pistorius er ankommet til fængslet Kgosi Mampuru i Pretoria, hvor det ventes, at han skal afsone sin straf i fængslets hospitalsfløj.

- Det har været en utrolig hård og smertefuld proces for alle parter. Steenkamp-familien, vores familie og Oscar. Vi er følelsesmæssig udtømt. Sagen skulle oprindeligt have varet i tre uger, men den har trukket ud til at vare syv måneder, siger Arnold Pistorius.

Han appellerer samtidig til, at pressen nu lader familien komme videre.

- Som onkel håber jeg, at Oscar vil starte sin egen helingsproces. Som familie er vi klar til at støtte og guide Oscar, imens han afsoner sin straf, siger Arnold Pistorius.

Den 27-årige Pistorius har tilstået forbrydelsen, men han har hele tiden hævdet, at han troede, det var en indbrudstyv, han skød gennem døren til sit badeværelse natten til 14. februar sidste år.

Reeva Steenkamp blev 29 år.

Både staten og forsvaret har 14 dage til at appellere dommen. Det kan potentielt få den juridiske proces til at strække sig over lang tid. Ifølge nyhedsbureauet dpa kan det tage omkring to år at behandle en eventuel appelsag ved en højere retsinstans.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip