Pistorius i nyt hårdt krydsforhør om drab på kæreste

Anklageren i drabssagen mod den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius afsluttede endnu et krydsforhør af den 27-årige løber tirsdag med et barskt sammendrag af anklagemyndighedens version af forløbet den nat, Pistorius dræbte sin kæreste.

Gerrie Nel insisterede på, at Pistorius skød og dræbte Reeva Steenkamp forsætligt gennem en lukket toiletdør, efter at de havde haft et voldsomt skænderi kort forinden.

- Du affyrede fire skud gennem døren vel vidende, at hun stod bag den, sagde Gerrie Nel, der i Sydafrika er kendt som "pitbull" på grund af sine hårde afhøringer.

- Hun var låst inde på badeværelset, og du tog dit våben med det ene formål at skyde og dræbe hende, fortsatte han, hvortil Pistorius lavmælt svarede:

- Det er ikke sandt.

Retssagen er i gang på 23. dag og forventes at fortsætte ind i maj.

Hvis dommer Thokozile Masipa finder Pistorius skyldig i overlagt drab, kan han risikere en livstidsdom, hvilket reelt betyder, at han skal tilbringe mindst 25 år i fængsel.

Den benamputerede tidligere atletikstjerne er flere gange under anklagemyndighedens krydsforhør brudt sammen i gråd, og på et enkelt tidspunkt har han været ved at kaste op ned i en spand, efter at have fået fremvist billeder af Reeva Steenkamps lig.

Han insisterer på, at han slog sin 29-årige model-kæreste ihjel ved et uheld, fordi han troede, at hun var en indbrudstyv.

Tirsdag fortalte han i retten, at han havde trykket på aftrækkeren uden at tænke sig om, da han hørte støj bag toiletdøren og var bange for, at han og kærestens liv var i fare.

- Jeg var ekstremt bange. Inden jeg nåede at tænke over det, trykkede jeg på aftrækkeren, sagde Pistorius.

Ifølge Reuters dirrede Pistorius' stemme, da han fortalte, hvor fortvivlet og rædselslagen han var, da han fandt sin Reeva Steenkamps blodige krop på badeværelset efter at have slået døren ind med et cricketbat.

Anklager Gerrie Nel har retssagen igennem brugt megen tid på at fremstille Pistorius som meget selvoptaget, og parrets forhold som problematisk.

Pistorius insisterer dog på, at de havde det godt, og under tirsdagens retsmøde læste han et Valentinsdags-kort op, hvori Reeva Steenkamp skriver, at hun elsker ham.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip