Planteelskere raser over stadionudvidelse i Paris

Frankrigs tennisforbund, som er arrangør af grand slam-turneringen French Open, er røget i strid med flere parter, fordi man vil udvide tennisanlægget Roland Garros.

Roland Garros er blevet lidt proppet, og man vil udvide anlæggets areal fra 8,5 hektar til 13,5 hektar. Problemet er bare, at det så vil gå ud over en gammel, historisk have, som er designet af en kendt parisisk arkitekt, Jean-Camile Formige.

Haven, "Jardin des Serres d'Auteuil", indeholder ifølge nyhedsbureauet AFP, en stor mængde tropiske og subtropiske planter, og derfor har blomsterelskere, lokale borgere og især efterkommere af arkitekten klaget til staten og vil efter eget udsagn"gå hele vejen i retssystemet."

- Ødelæggelsen af dette sted udelukkende for pengenes skyld har voldt os enorme smerter, siger Jean-Camile Formige, som er efterkommer af den berømte arkitekt med samme navn.

Hos tennisforbundet lover man at bevare så meget som muligt af den gamle have.

- Vi vil gerne garantere efterkommerne af Formige, at vi ikke vil ødelægge noget af den gamle have.

Modstanderne er især utilfredse med, at en række drivhuse øjensynligt skal rives ned. Her befinder sig nemlig op mod 10.000 subtropiske og tropiske planter, som altså skal fjernes på grund af et stadion, som kun skal bruges et par uger om året.

Dette års French Open begynder på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip