IS planter sit sorte flag i belejret syrisk by

Den seneste tid har kampene bølget frem og tilbage omkring grænsebyen Kobani i Syrien, som militante fra bevægelsen Islamisk Stat forsøger at indtage.

Mandag har Islamisk Stat plantet sit sorte flag på en bygning i udkanten af den syriske by, men endnu har de militante ikke nået byens centrum, lyder det fra kurderne, der forsvarer byen.

Der er en udbredt frygt for en massakre, skriver nyhedsbureauet Reuters, da byens kurdiske forsvarere sværger at kæmpe til det sidste. Halshugninger, massedrab og tortur har spredt frygt i regionen og op mod 180.000 er flygtet fra Kobani-regionen til Tyrkiet.

Det seneste angreb på byen har stået på i omkring tre uger, og det sorte flag tilhørende Islamisk Stat er synlig fra den tyrkiske grænse til Syrien.

- Isil (en anden benævnelse for IS red.) har kun plantet et flag på én bygning, siger Ismail Eskim, der er journalist og befinder sig i byen.

- Det er ikke inde i byen, det er på den østlige side. De er ikke inde i byen. De kraftige sammenstød fortsætter. Ligene fra 25 krigere (fra Islamisk Stat red.) er der, lyder det videre.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip