Platini er fortsat Fifa-kandidat trods suspendering

Præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, Michel Platini, er fortsat kandidat til at blive ny præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Det franske nyhedsbureau AFP meddeler, at torsdagens suspendering af blandt andre både Michel Platini og Fifa-præsident, Sepp Blatter, ikke behøver få indflydelse på franskmandens kandidatur.

Både Blatter og Platini er blevet suspenderet i 90 dage og er dermed bandlyst for al arbejde med fodboldrelaterede ting nationalt og internationalt i perioden.

- Det er ikke et spørgsmål for den etiske komité at forholde sig til (Platinis kandidatur, red.), men for Fifas valgkommission, som vil undersøge gyldigheden, siger en talsmand fra den etiske komité til AFP.

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, meddelte torsdag, at man med øjeblikkelig virkning suspenderede Sepp Blatter, Michel Platini og Fifas generalsekretær Jerome Valcke, mens sydkoreanske Chung Mong-Joon er udelukket i seks år.

Alle er bandlyst fra at arbejde med al form for fodbold med øjeblikkelig effekt både på nationalt og internationalt niveau, lød det fra Fifas etiske komité.

Baggrunden for suspenderingen af Sepp Blatter og Michel Platini er, at begge er under mistanke for at have handlet uretmæssigt, blandt andet i en sag om en pengeoverførsel til Michel Platini.

Kort før nyheden brød ud, nåede Michel Platini at udsende en meddelelse om, at han fortsat agter at stille op som præsident til Fifa-valget, og at han netop havde udfyldt og afsendt de nødvendige papirer i den forbindelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip