Platini: Fifa skal offentliggøre rapport

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, melder sig i det kor, der vil have offentliggjort hele rapporten i sagen om tildelingen af VM-værtskaberne i 2018 og 2022.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) har hidtil kun villet offentliggøre et uddrag af rapporten, hvor de kommende VM-værter Rusland og Qatar bliver frifundet for korruption i forbindelse med kampen om VM-værtskaberne.

- Jeg ønsker, at hele rapporten bliver offentliggjort i henhold til reglerne i Fifas etiske komité.

- Og hvis der er sket noget uden for reglerne, så bør der naturligvis være en ny afstemning, siger Michel Platini ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Franskmanden var i december 2010 - som medlem af Fifas eksekutivkomité - selv med til at tildele Qatar VM-værtskabet i 2022.

Siden fulgte anklager om bestikkelse mod Qatar, og tidligere i november frifandt Fifa både Qatar og Rusland for at have begået noget forkert.

Det fik manden bag rapporten, juristen Michael Garcia, til at sige, at han slet ikke kunne genkende sine egne konklusioner i det, som Fifa lagde frem.

Siden har blandt andre det engelske fodboldforbund (FA) krævet hele rapporten offentliggjort.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip