Playstation og Xbox lagt ned: Hackere tager ansvaret

Skrevet af admin

26/12/2014

Mest læste i dag

Folk, der efter årets julegavehøst kan kalde sig ejere af spritnye spillekonsoller, har haft vanskeligt ved at få den fulde glæde af pakkerne endnu.

I hvert fald har både Sony, der står bag Playstation, og Microsoft, som producerer Xbox, torsdag haft problemer med deres online-netværk, som har været nede i timevis.

Hackere har taget ansvaret for nedbruddet, der skete i forbindelse med, at gavepapiret blev flået af de hårde pakker verden over.

Hackergruppen Lizard Squad påstår på det sociale medie Twitter, at den har forårsaget nedbruddet, men det er ikke lykkedes for hverken nyhedsbureauet AFP eller Reuters at få en kommentar fra gruppen. Sony og Microsoft har ikke oplyst, hvorfor deres netværk er nede.

Lizard Squad har tidligere skabt uro i cyberspace. I begyndelsen af december påstod den også, at den havde lagt de to selskabers konsolnetværk ned.

Nedbruddet kan være blevet forværret af, at den kontroversielle og meget omtalte film "The Interview" er blevet offentliggjort og kan downloades fra blandt andet Microsofts Xbox-platform.

- Vi arbejder på at få dette løst med det samme. Vi sætter pris på din tålmodighed, skriver Microsoft om nedbruddet på sin hjemmeside.

Også Sony bekræfter på sin hjemmeside, at der er problemer med at komme online via Playstation.

Ingen af selskaberne giver et bud på, hvornår onlinetjenesterne igen virker.

Sony Pictures var for nylig udsat for et omfattende hackerangreb, som USA beskylder Nordkorea for at stå bag på grund af utilfredshed med filmen "The Interview", hvor der planlægges et attentat på den nordkoreanske leder.

/ritzau/Reuters