Politi bekræfter sigtelser i påstået sag om attentatplaner

Københavns Politi bekræfter torsdag aften, at to personer er sigtet efter en omfattende ransagningsaktion på fem adresser i København onsdag.

Ransagningerne blev gennemført, efter at politiet havde modtaget oplysninger om blandt andet besiddelse af skydevåben.

Politiet oplyser ikke, hvad de to personer er sigtet for, men ifølge en af de sigtedes advokater drejer det sig om planer om et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Der er en person, der har henvendt sig og fortalt, at han er sigtet for nogle planer om et attentat mod forsvarsministeren. Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 113, stk. 2, siger forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

Straffelovens paragraf 113, stk. 2 handler om at "angribe eller øve tvang mod kongen eller den, der med hjemmel i forfatningen fører regeringen, eller mod ministrene (...)".

Politiets beviser mod mændene er tilsyneladende ikke særlig stærke.

- Vi har ved de gennemførte ransagninger og afhøringerne af de anholdte ikke fundet grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale os nærmere om de oplysninger, der førte til, at vi aktionerede, siger politiinspektøren.

Ifølge Ekstra Bladet har efterretninger omkring Nicolai Wammen og hans bopæl i de seneste uger ledt til en efterforskning, som onsdag udløste de to anholdelser.

Forsvarsministeren har siden terrorangrebet i København i sidste måned haft PET-beskyttelse, som relaterer sig til den konkrete sikkerhedssituation omkring ministeren, skriver avisen.

Hos Københavns Politi fastslår Jørgen Skov imidlertid, at onsdagens aktion bør ses i lyset af den generelle trussel om mulige angreb mod Danmark.

- Generelt kan jeg sige, at vi jo opererer i et skærpet trusselsbillede, og at det derfor er vigtigt, at politiet udviser rettidig omhu og handler hurtigt, når vi modtager oplysninger, der kan give anledning til bekymring, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov.

/ritzau/

 

Dagens Gossip