Politi forbyder demonstration ved københavnsk moské

En planlagt anti-islamistisk demonstration i forbindelse med åbningen af den nye stormoske i Rovsinggade i København er blevet aflyst, skriver Jyllands-Posten på sin netavis.

Københavns Politi vil ikke ladet foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) demonstrere i nærheden af moskeen ved åbningshøjtideligheden torsdag, da man frygter "omfattende uroligheder" og "personangreb og hærværk" ved en demonstration foran moskeen.

Politiet vurderer desuden, at der vil være en "konkret betydelig risiko for, at der kan frygtes fare for den offentlige fred".

Det fremgår ifølge jp.dk af en mail, som Københavns Politi har sendt til SIAD.

Organisationen havde regnet med omkring 50 fremmødte til demonstrationen, som de fastslår ville være "ikke-voldelig" fra demonstranternes side.

I politiets e-mail gennemgås flere tidligere situationer med optøjer i forbindelse med SIAD-demonstrationer, men gennemgangen er "fuld af løgn", siger organisationens formand, Anders Gravers, til Jyllands-Posten.

Københavns Politi henviser i stedet til Christiansborg som et alternativ sted til en demonstration, men det duer ikke, siger SIAD.

- Så kunne vi jo lige så godt gøre det på Thorsø Stationsplads. Vi ønsker jo netop, at dette skal ske foran moskeen, siger Anders Gravers, der nu har aflyst demonstrationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip