Politi genåbner efterforskning af Scandinavian Star-brand

Norsk politi anbefaler, at efterforskningen af færgebranden på Scandinavian Star i 1990, da 159 mistede livet, bliver delvist genåbnet.

Det bekræfter politimesteren i Oslo ifølge nyhedsbureauet NTB.

- Projektgruppen har gjort et meget grundigt arbejde, og deres rapport viser efter min mening, at enkelte dele af sagen ikke er belyst godt nok.

- Selv om der ikke foreligger nye fund i sagen, har jeg efter en overordnet vurdering alligevel besluttet at anbefale en ny efterforskning af disse sager, siger politimaster Hans Sverre Sjøvold i en pressemeddelelse.

Scandinavian Star var indsat på færgeruten Oslo-Frederikshavn 6. april 1990. Klokken to om natten på skibets første tur brød det i brand, og 159 mennesker mistede livet.

Politiet i den norske hovedstad havde fredag indkaldt gruppen "Efterforskning af mordbranden på Scandinavian Star" og en norsk støttegruppe til et møde om sagen.

Mødet var foranlediget af, at brandeksperter, jurister og skibsteknikere i gruppen "Efterforskning af mordbranden på Scandinavian Star" har samlet en større mængde materiale, som ifølge gruppen dokumenterer, at der er fejlkonklusioner i myndighedernes rapport.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip