Politi: Mindst ni dræbt ved mulig terror i München

Ni mennesker er bekræftet dræbt ved et skyderi i et indkøbscenter i München fredag aften, oplyser tysk politi.

Otte er dræbt af skud fra en eller flere gerningsmænd, skrev politiet på Twitter ved 22.30-tiden.

- En sørgelig nyhed: Antallet af døde er steget til otte, lød det.

Umiddelbart efter oplyser politiets talsmand, at der er fundet endnu en død person. Der kan være tale om en gerningsmand, men det er ikke bekræftet, oplyser talsmanden.

Der er meldinger i tyske medier om, at en gerningsmand efter skyderiet begik selvmord ved at rette sit våben mod sit eget hoved, men det kan politiet ikke umiddelbart bekræfte.

Det er endnu uklart, hvor mange der er såret. Men kilder på et af Münchens hospitaler oplyser til Süddeutsche Zeitung, at tre er alvorligt såret.

Politiet har mistanke om, at skyderiet er et terrorangreb, bekræfter talsmanden for Münchens politi på et kort pressemøde ved 21.30-tiden.

Der er ikke overblik over situationen, erkendte politiet tidligere på aftenen og bekræftede samtidig, at der er uklarhed om antallet af gerningsmænd.

- Der er gerningsmænd på flugt, som er farlige, advarede talsmanden.

Han bekræftede ved 22.30-tiden, at politiet stadig er på jagt efter tre gerningsmænd.

På Facebook har politiet tidligere refereret øjenvidneberetninger om tre forskellige bevæbnede personer. Men polititalsmanden sagde siden, at der også kan være tale om samme person, der er set flere steder.

Det er sent fredag aften også uklart, om der har været skyderi flere steder i byen eller kun i og omkring det store indkøbscenter.

I en meddelelse havde tysk politi kort forinden meldt om "en akut terrortilstand" i München. Men polititalsmanden siger på pressemødet ved 21.30-tiden, at der ikke umiddelbart er noget, der peger i retning af islamistisk terror.

- Det ser ud til, at vi har at gøre med et amokskyderi, sagde en talsperson for politiet tidligere på aftenen ifølge Reuters.

Øjenvidner siger, at paniske kunder flygtede ud fra centret, da skyderiet gik i gang.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at en gerningsmand blandt andet skød mod en rulletrappe fuld af mennesker.

Folk opfordres til at holde sig indendøre og væk fra offentlige pladser og transportsystemet i hele München. Motorvejene omkring byen er ryddet, og togtrafikken til München er ifølge tyske medier også stoppet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip