Politi sigter tv-station for trussels-indslag i Aarhus

Østjyllands Politi har onsdag valgt at rejse sigtelse mod relevante personer fra TV2 Østjylland for at slette råbånd fra indslaget "Trussel om Hævn" til politiets efterforskning, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi har indhentet en retskendelse for, at TV2 Østjylland skal udlevere de råbånd, der er anvendt til et nyhedsindslaget, der blev bragt på TV2 Østjylland 8. maj.

- Vi har under sagen gjort gældende, at sagen er speciel, blandt andet fordi TV2 Østjylland har valgt at give sendetid til bevæbnede og maskerede personer, der udbreder trusler.

- Der er tale om en handlemåde, der efter vores opfattelse i bedste fald er egnet til at udbrede utryghed i de boligområder, der er tale om – og som i værste fald er udtryk for medvirken til udbredelse af trusler, siger advokaturchef Poul Gade fra Østjyllands Politi.

TV2 Østjylland har – efter afsigelsen af kendelsen i Vestre Landsret – oplyst overfor politiet, at de relevante råbånd er blevet slettet. Det samme fremgår af TV2 Østjyllands hjemmeside.

I nyhedsindslaget stod en gruppe unge mennesker frem og fremsatte trusler mod den eller de, der to dage tidligere havde skudt mod en lejlighed i Gellerup.

En person i gruppen fremviste desuden en pistol. De medvirkendes identitet var sløret, bl.a. ved at ansigterne på enkelte deltagere var gjort uskarpe, og stemmerne var forvrængede.

Se indslaget herunder.

Det hedder i kendelsen fra Vestre Landsret, at hensynet til opklaringen i denne sag "klart overstiger TV2 Østjyllands behov for at kunne beskytte sine kilder".

Landsretten bemærker også, at "de hensyn, der begrunder pressens ret til kildebeskyttelse, kun i ringe grad gør sig gældende i en sag som den foreliggende".

Politiet har allerede før indslaget i TV2 Østjylland 8. maj givet tv-stationen et skriftligt påbud om at udlevere de pågældende råbånd.

Efter TV2 Østjylland har oplyst, at råbåndene er blevet slettet, har politiet besluttet at løslade den person, der på nyhedsindslaget optrådte som talsmand for gruppen. Den pågældende er fortsat sigtet.

Den person, der på tv-indslaget bar en pistol, er fortsat fængslet. Efterforskningen mod gruppen - og mod de skyldige bag to skudattentaterne 28. april og 6. maj - fortsætter.

Tv-stationens sigtede medarbejdere kan risikere en straf på op mod to års fængsel, for at de "tilintetgør, forvansker eller bortskaffer" bevismateriale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip