Politi: Udvist rumæner kom igen og begik 22 indbrud

I juni 2013 blev en ung rumæner udvist af Danmark, men han vendte atter snuden mod nord.

Efter blot tre måneder var han i gang med organiseret indbrudskriminalitet i Valby, Charlottenlund, Allerød og andre steder.

Det hævder Nordsjællands Politi i anklageskriftet mod den 23-årige, der sammen med fem landsmænd er tiltalt for i alt 22 indbrud.

Gruppen er et eksempel på fænomenet med omrejsende kriminelle, mener politiet.

Sagen er døbt "Six-pack" af politiets specialgruppe Task Force Indbrud, fordi de seks mistænkes for at have sendt flere pakker med tyvekoster til hjemlandet.

Ansatte på et postkontor i København anede uråd, da der gik hul på en forsendelse, og kontaktede politiet.

En blev anholdt på postkontoret, og de øvrige blev fundet på et hotel på Nørrebro i København.

Retssagen begynder onsdag ved Retten i Lyngby, og det var netop en dommer ved denne byret, der i juni sidste år bestemte, at den 23-årige skulle udvises efter berigelseskriminalitet.

Allerede i september var han dog atter på dansk jord, hvor han - ifølge anklageskriftet - havde travlt med at stjæle smykker, computere og andre ting i Valby.

Derefter blev flere hjem i Hillerød, Allerød, Dyssegård, Hellerup, Gentofte, Charlottenlund, Holte, Lyngby og Søborg plyndret, hævdes det.

Den 23-årige nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer, advokat Peter Byskov. Kun overtrædelse af indrejseforbuddet erkendes. Han kom til Danmark for at være sammen med sin forlovede, lyder det.

Sagen er en blandt flere med omrejsende kriminelle, som Task Force Indbrud har efterforsket.

I en anden sag, som endnu ikke er klar til retten, er tyvekoster blevet fragtet med busser, som ugentligt kører fra Stockholm og København til Rumænien.

I den hidtil største sag om grov organiseret indbrudskriminalitet engagerede to mænd bosat i Nordsjælland grupper af tilrejsende tyveknægte som medarbejdere.

Ifølge Østre Landsret havde Steva Boc og Ioan Lascu ligefrem "en forretningsmodel" for kriminaliteten. Kilovis af guld- og sølvsmykker blev sendt til familiemedlemmer i Berlin.

De to mænd blev i januar idømt fængsel i henholdsvis syv og seks år. Politiet anslår, at de grupper, som mændene styrede, begik op mod 200 indbrud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip