Politi vil holde far bag tremmer for baby-drabsforsøg

En 29-årig mand forsøgte få dage efter fødslen angiveligt ifølge politiet at slå sin lille datter ihjel ved at kvæle hende.

Fredag har en dommer i Retten i Lyngby valgt at varetægtsfængsle ham i 14 dage, mens politiet fortsætter efterforskningen.

Tidligere på ugen valgte en dommer at fængsle manden i tre dage, hvorefter retten igen skulle tage stilling til fængslingen, hvilket nu er gjort.

Inden retsmødet sagde politikommissær Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til Ritzau, at politiet ville begære manden varetægtsfængslet for drabsforsøg.

Pigen blev født på Herlev Hospital den 25. februar af en kvinde, som stammer fra Makedonien.

Politiet mener, at barnets far har forsøgt at slå den lille pige ihjel, da hun var bare to dage gammel. Manden har ifølge sigtelsen holdt en pude over barnets hoved.

Manden er desuden sigtet for i endnu et tilfælde at have holdt pigen for næse og mund, angiveligt med det formål at dræbe hende.

Det er politiets teori, at mandens motiv har været, at han havde ønsket sig en dreng, og at skuffelsen over ikke at få sit ønske opfyldt har drevet ham til at forsøge at slå den lille pige ihjel.

Familien bor i Værløse, og det var på baggrund af pårørende til familien, at politiet mandag foretog anholdelse af den 29-årige mand.

Ved grundlovsforhøret tirsdag vurderede dommeren, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at fængsle manden, men politiet fik tre døgn til at styrke mistankegrundlaget mod ham yderligere.

- Vi har morens forklaring og den sigtedes forklaring at gå ud fra, og så er barnet blevet undersøgt. Men det tager noget tid at undersøge så lille et barn for, hvor alvorlige skader der kan være tale om, sagde Henning Svendsen tidligere fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip