Politibetjent får bøder for doping og registermisbrug

admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

En 38-årig betjent fra Rigspolitiet skal betale otte dagbøder på hver 500 kroner for ulovlige dopingmidler og misbrug af politiets registre.

Sådan lyder dommen fra Københavns Byret fredag, hvor den 38-årige betjent dog blev frikendt for tiltalen om at sælge doping i form af steroider.

Under en razzia i et omklædningsrum hos Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningscenter i december fik anklagemyndigheden indsamlet materiale nok til at rejse tiltale mod den 38-årige betjent.

Betjenten er konkret dømt for at have købt steroider for mindst 6000 kroner fra 2009 og frem til oktober 2010.

Samtidig er betjenten tiltalt for at videregive personfølsomme oplysninger fra politiets elektroniske sagsbehandlingssystem, Polsas-registret. Han har angiveligt fået sin kæreste, der også er ansat hos politiet, til at finde oplysninger i registret.

Oplysningerne blev senere givet videre til en tredje part.

Anklagemyndigheden krævede fængselsstraf til den tiltalte betjent, men han slap med otte bøder.

Betjentens advokat, Torben Koch, har tidligere nægtet sin klients skyld.

Betjenten har ikke været suspenderet under sagen. Han er dog - ifølge ekstrabladet.dk - flyttet til Nordsjællands Politi.

Rigspolitiet har i kølvandet på sagen sat "et stort ledelsesmæssigt fokus" på at udvikle et tættere samarbejde med Anti Doping Danmark.

- Det er noget, der bliver behandlet i politiets ledelse. Og jeg vil tro, at der er lavet en aftale, inden vi går på sommerferie, sagde kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet Carsten Andersen tidligere.

Blot én ud af 13 personaleforeninger i politiet har i dag en formel aftale med Anti Doping Danmark.

/ritzau/