Politidirektør: Yahya Hassan-besøg kræver massiv sikkerhed

Skrevet af admin

|

25/11/2013

Dagens topnyheder

Fyns Politis direktør, Poul Løhde, tager nu til genmæle over for den massive kritik, der har været fra både ministre og lokalpolitikere i sagen om digteren Yahya Hassans besøg i Vollsmose. Det oplyser DR P4Fyn.

Besøget var oprindeligt planlagt til at finde sted tirsdag aften på Vollsmose Bibliotek, der ligger midt i bydelen i et stort butikscenter. Men efter en sikkerhedsvurdering fra politiet valgte biblioteket i sidste uge at aflyse Yahya Hassans besøg.

Politiet blev først orienteret om besøget i sidste uge, og derfor var det ifølge Poul Løhde ikke muligt at sikre sikkerheden ved arrangementet med så kort varsel.

- Meget af kritikken bliver fremsat, uden at man egentlig ved, hvad man snakker om. De har brugt ord som "en tumult, vi burde kunne håndtere", og det er jo fuldstændig misforstået, det er jo andet end tumult og fodboldkampsoptøjer, siger Poul Løhde til DR P4 Fyn og fortsætter:

- Det er jo virkelig livsfarligt for Yahya Hassan, så det er ikke bare almindelig tumult. De går ud og kritiserer, at vi ikke bare kan sikre sikkerheden uden at vide, hvor meget der egentlig skal til, siger Poul Løhde.

Besøget blev fredag flyttet til H.C. Andersen Skolen, der også ligger i Vollsmose, men som ifølge politiet er et bedre sted at afholde Yahya Hassans digtoplæsning.

- Det var en fuldstændig umulig opgave, vi blev stillet overfor med så kort varsel med et besøg i centret i Vollsmose. Det er ikke et spørgsmål om, at vi ikke kan sikre det. Vi skal bare være med i planlægningen af, hvordan det skal sikres, siger politidirektør Poul Løhde til DR P4 Fyn.

Han betegner politiets indsats i forbindelse med tirsdagens digtoplæsning som "et meget stort sikkerhedsarrangement".

 

/ritzau/