Politiet: 30-årig anholdt stod bag bombetrussel

Fyns Politi har anholdt en 30-årig mand og sigtet ham for at stå bag en bombetrussel mod et jobcenter i Odense. Det oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Anklagemyndigheden Fyn har vurderet sagen til at være så alvorlig, at manden torsdag vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Mandag blev jobcentret i Vindegade i Odense evakueret, efter at der indløb en bombetrussel. Politiet afspærrede desuden flere gader i området, men der viste sig at være tale om en tom trussel.

Ifølge anklagerfuldmægtig Karina Juhlin bliver manden sigtet for trusler, men han sigtes også efter en paragraf i straffeloven, som handler om at skade andre ved at forvolde sprængning.

Manden er tidligere straffet for trusler, og han er desuden straffet for at have rettet laserlys mod et intercitytog. Dengang blev han dømt for at forstyrre jernbanedriften.

- Vi har vurderet på baggrund af de sager, at der er en risiko for gentagelse af kriminalitet, og derfor vil vi begære ham varetægtsfængslet, fortæller Karina Juhlin til Ritzau.

Ofte giver et enkelt tilfælde af en tom bombetrussel kun en betinget dom, og med retsplejelovens regler på området, ville det derfor være tvivlsomt, at det alene ville kunne udløse en fængsling.

Retsplejeloven siger dog, at når der er risiko for at en sigtet på fri fod vil begå ny kriminalitet, så kan han varetægtsfængsles, hvis dommen i sidste ende må forventes at udløse mindst 30 dages ubetinget fængsel.

- Ved den tidligere dom fik han en betinget straf, og det nye forhold er sket i prøvetiden, fortæller Karina Juhlin til Ritzau.

Det betyder, at manden - hvis han på et tidspunkt kendes skyldig - ikke alene skal straffes for bombetruslen, men også for sine tidligere lovovertrædelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip